Stilul minimalist - care sunt regulile si piesele vestimentare specifice acestui gen

Atât în modă, cât și în design interior sau în lifestyle, stilul minimalist și-a câștigat faima și are tot mai mulți adepți pe zi ce trece. El nu este doar un trend, ci și o filozofie de inspirație scandinavă, care presupune renunțarea la obiecte inutile, în favoarea unei viziuni mai cumpătate și mai simple. În continuare, vei afla cum se oglindește el în modă și cum îți poți crea o ținută minimalistă.

Tanara cu bluza cu spatele gol, pozand ganditoare in studio


Cuprins

  1. Stilul minimalist - reguli specifice
  2. Haine în stil minimalist - piese vestimentare caracteristice

1. Stilul minimalist - reguli specifice

Ca să ajungi la un astfel de outfit, trebuie, mai întâi, să înțelegi care sunt principiile care stau la baza acestui curent în fashion, și anume, cel minimalist.

  • Evită straturile
  • Outfit-urile minimaliste sunt alcătuite din extrem de puține piese. De obicei, vara sunt asortate  un top cu pantaloni de damă sau fustă, încălțăminte feminină și o geantă, în cazul femeilor

    Tanara cu ochelari stand in sezut pe peron

    Pe timp de iarnă, paltonul feminin sau geaca bufantă se numără printre opțiunile cele mai des întâlnite.
    În cazul bărbaților, un tricou, o pereche de pantaloni sau blugi, alături de încălțări masculine, toate cu design simplist, sunt soluția perfectă de styling.

    Barbat in tricou gri stand cu mainile incrucisate in fata unei masini albastre

    Atunci când este vorba de anotimpurile reci, un pulover pentru bărbați în locul topului subțire și un palton masculin sau trench sunt perfecte.

  • Apelează la linii simple, geometrice
  • Croielile hainelor vor urma întotdeauna forme geometrice foarte simple, fără să scoată în evidență formele. De exemplu, piesele vestimentare oversize, drepte, sunt adesea utilizate pentru crearea unui aspect minimalist.

    Tanara zambitoare pozand pe strada, tanar melancolic stand sprijinit de un stalp
  • Alege haine monocrome, în culori neutre
  • Cromatica este un aspect esențial în acest caz. Majoritatea ținutelor se bazează pe nuanțe neutre de alb, negru, bej, roz pal, albastru marin, bleu, maro, gri. Cu toate acestea, dacă îți dorești să porți culori mai optimiste, poți alege variantele mai fade ale acestora. Astfel, poți include galben, turcoaz, mov sau verde în garderoba ta. De asemenea, majoritatea articolelor sunt monocrome.

    Tanar uitandu-se zambind la telefon si tanara pozand in fata unei stanci
  • Renunță la ornamente și detalii numeroase
  • Paietele, aplicațiile, imprimeurile țipătoare ies din discuție, atunci când vine vorba de minimalism. Hainele cu pattern-uri florale, cu prea multe culori sau detalii inutile nu fac parte din recuzita minimalistă.
    Chiar dacă un asemenea outfit presupune un număr scăzut de lucruri pe care să le porți, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la bijuterii, de exemplu. Pentru a le putea integra armonios în abordarea minimalistă, alege accesorii care se supun acelorași reguli: sunt simple și au geometrice. Dat fiind că vor fi incluse într-un outfit mai sobru, ele vor fi mai vizibile și vor oferi farmec înfățișării tale.

  • Nu face rabat de la calitatea materialelor
  • Pentru a respecta principiile care stau la baza acestui curent, este nevoie să acorzi atenție deosebită materialelor pe care le porți. Acestea trebuie să fie rezistente, deoarece sustenabilitatea este una dintre valorile minimaliste. Evită hainele din materiale care se deteriorează rapid și pe care le vei arunca la scurt timp după cumpărare. Optează pentru lână, vâscoză, cașmir, alpaca, piele sau bumbac.

    2. Haine în stil minimalist - piese vestimentare caracteristice

    Pentru a-ți face o idee mai clară despre ce să porți, dacă îți dorești un look minimalist, iată câteva articole vestimentare pe care te poți baza oricând:

  • Trenciul
  •  Acesta este, prin definiție, un item minimalist. Alege un model simplu, în culori neutre, și vei scăpa de griji în ceea ce privește stratul extern primăvara și toamna. Este un articol aparte, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

    Tanara in trench bej pozand zambitoare
  • Pantalonii cu vedere la gleznă
  •  Aceștia flatează mai toate tipurile de siluetă și pot fi asortați cu numeroase modele de încălțăminte. Fie că alegi un model sport, fie că alegi unul business, stilul minimalist te va ajuta să fii îmbrăcat adecvat în orice situație. Dacă îți dorești un look ieșit din comun, poți opta pentru pantaloni evazați.

  • Saboții
  • Dacă vrei să adaugi un aer retro ținutei tale, atunci poți apela la saboți. Atât cei cu toc, cât și cei fără toc pot face parte cu brio din arsenalul tău minimalist. Alege o pereche din piele naturală sau ecologică, de culoare neagră, maro sau alba

  • Cămașa albă oversized
  •  Acest articol vestimentar face parte din seria celor care nu se vor demoda niciodată. Ea poate fi integrată cu ușurință atât într-o ținută minimalistă, cât și în alte tipuri de outfituri.

    Tanara in camasa oversized pozand senzual

     În concluzie, nu este deloc dificil să-ți creezi o garderobă minimalistă sau să adopți acest stil, alături de altele. Dacă respecți regulile menționate în articol și eviți aglomerarea de straturi, articole vestimentare și accesorii, vei reuși să te încadrezi cu succes în acest tipar, atât de apreciat în lumea modei.

    Foto: Shutterstock, Pexels, Unsplash

    Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor